tirsdag den 4. november 2014

Brombærtærte

Vi lavede denne underskønne brombærtærte for nogle uger siden.
Hjemme plukkede brombær, hjemmelavet brombær creme og naturligvis hjemmelavet mørdej.



Opskrift:


Mørdej:
300 g hvedemel
150 g stuetempereret smør
100 g flormelis
1 æg (str. L)

Ælt alle ingredienserne hurtigt sammen til en ensartet mørdej.
Stil mørdejen koldt i ½ time inden udrulning.
Rul mørdejen ud og prik bunden med en gaffel.

Bag den til den er let gylden på 200 grader i 20-25 min.

Brombærcreme:
250 g brombær
½ flækket vaniljestang
100 g sukker
2½ dl piskefløde
4 blade husblas

Kom brombær, vaniljestang og sukker i en gryde, og kog det til kompotkonsistens.
Afkøl.
Læg husblasen i koldt vand i 5 min.
Pres vandet af de opblødte husblad-blade og smelt dem i en gryde og bland det der efter i brombærmassen. 
Pisk fløden til skum og vend 4-5 spsk brombærkompot i flødeskummet. 

Hæld der efter brombærmassen i tærtedejen og pynt med brombær på hele tærten.

Spis tærten med is, flødeskum eller cremefraiche creme til.

Ingen kommentarer:

Tilføj en kommentar