Hjemme plukkede brombær, hjemmelavet brombær creme og naturligvis hjemmelavet mørdej.
Opskrift:
Mørdej:
300 g hvedemel
150 g stuetempereret smør
100 g flormelis
1 æg (str. L)
Ælt alle ingredienserne hurtigt sammen til en ensartet mørdej.
Stil mørdejen koldt i ½ time inden udrulning.
Rul mørdejen ud og prik bunden med en gaffel.
Bag den til den er let gylden på 200 grader i 20-25 min.
Brombærcreme:
250 g brombær
½ flækket vaniljestang
100 g sukker
2½ dl piskefløde
4 blade husblas
Kom brombær, vaniljestang og sukker i en gryde, og kog det til kompotkonsistens.
Afkøl.
Læg husblasen i koldt vand i 5 min.
Pres vandet af de opblødte husblad-blade og smelt dem i en gryde og bland det der efter i brombærmassen.
Pisk fløden til skum og vend 4-5 spsk brombærkompot i flødeskummet.
Hæld der efter brombærmassen i tærtedejen og pynt med brombær på hele tærten.
Spis tærten med is, flødeskum eller cremefraiche creme til.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar