Bøger

 

 

Hallowed af Cynthia HandI månedsvis trænede Clara Gardner sig op til at stå overfor ilden fra hendes visioner, men hun var ikke forberedt på det valg, hun skulle at gøre den dag og efterfølgende opdagede hun, at intet om at være en-del engel er så ligetil, som hun troede.

Splittet mellem sin kærlighed til Tucker og hendes komplicerede følelser omkring de roller, hun og Christian synes bestemt til at spille i den verden, der både er farlig og smuk, kæmper Clara med en chokerende afsløring: Nogen hun elsker vil dø i løbet af få måneder. Med hendes fremtid usikker er det eneste Clara ved med sikkerhed, at branden bare var begyndelsen.

I denne overbevisende efterfølger til Unearthly indfanger Cynthia Hand glæden ved den første kærlighed, angst for tab og forvirring ved at blive den du er bestemt til at være. Historien er nutidig, tankevækkende og intet mindre end afhængighedsskabende. Man kan ikke lægge bogen fra sig og glæder sig konstant til næste side og hvor Cynthias fantasi nu bringer en hen.

 

 

Unearthly af Cynthia Hand


I begyndelsen er der en dreng, han står der mellem træerne. . . .

Clara Gardner har for nylig fået at vide, at hun er del engel. Der løber engle blod gennem hendes årer og det betyder ikke kun, at hun er klogere, stærkere og hurtigere end mennesker (et ord hun indser, at der ikke længere gælder for hende), men det betyder også, at hun har et formål, noget hun blev sat på denne jord for at gøre. Men at finde ud af, hvad det er, er dog ikke så let.Hendes visioner om en vild skovbrand og en lokkende fremmed, fører hende til en ny skole i en ny by. 
Da hun møder Christian, der viser sig at være drengen i hendes drømme (bogstaveligt talt), begynder alting at falde på plads og på samme tid bliver alt meget besværligt, fordi der også er en anden fyr, Tucker, der appellerer til Claras mindre engleblid side.I mens Clara forsøger at finde sin vej, i en verden hun ikke længere forstår, møder hun uforudsete farer og hun skal tage valg, hun aldrig troede hun skulle. Clare skal kæmpe med ærlighed og bedrag, kærlighed og pligt, godt og ondt. Når ilden fra hendes vision endelig antænder, vil Clara så være klar til at møde sin skæbne?Overjordisk og afhængighedsskabende fortælling om kærlighed og skæbne og kampen mellem at følge reglerne og følge sit hjerte.

Bogen er en ren teenage bog, men stadig interessant nok til at man som voksen bliver lidt nysgerrig og ikke kan lægge historien fra sig, før man har fået læst hele serien. 

Helt klart en anbefaling fra mig side.

~ Rikke


 

The infernal devices af Cassandra Clare


I en tid, hvor Shadowhunters kæmper med at vinde kampen mod mørkets kræfter, vil én kamp ændre løbet af historien for evigt.
Infernal Devices trilogien, en fantastisk og farlig bogserie, der er for/efterfølgeren af bestseller serien Mortal Instruments.

Året 1878. Tessa Gray ender i Londons mørke overnaturlige underverden i søgen efter sin forsvundne bror. Hun opdager hurtigt, at hendes eneste allierede er Shadowhunterne, inklusiv Will og Jem, den mystiske drenge, hun er tiltrukket af. Snart befinder de sig i kampen mod Pandemonium Club, en hemmelig organisation af vampyrer, dæmoner, troldmænd og mennesker. Udstyret med en magisk hær af ustoppelige skabninger, der er ude efter at regere det britiske imperium, og kun Tessa og hendes allierede kan stoppe dem.


Historien er magisk og fyldt med kærlighedshistorier, aktion, overnaturlige skabninger og en verden fyldt med smerte.

Jeg startede serien med en forventning om, at den ville være lige så velskrevet og spændende som Mortal Instruments serien og det tog mig meget tid, at finde ud af, at dette være en historie helt for sig selv.
Ja, den fortæller en om forhistorien til de Shadowhuntere, som jeg forelskede mig i i Mortal Instruments, men dette er en helt anden historie. Det tog mig hele serien, at komme til konklusionen, at jeg bestemt ikke kunne have været dem foruden.
Bøgerne satte hele Mortal Instruments serien på plads for mig og jeg kan kun anbefale alle at læse serien.
~ Rikke


The Shadow of the Wind af Carlos Ruiz Zafón


Romanen, der foregår i efterkrigstidens Barcelona, ​​omhandler en ung dreng, Daniel Sempere.

Lige efter krigen tager Daniels far ham med til den hemmelige Kirkegård for Glemte Bøger, et stort bibliotek af gamle, glemte bøger. Biblioteket bliver taget kærligt hånd om og kun nogle få udvalgte indviede har adgang til stedet.

Ifølge traditionen kan alle der har adgang til dette hemmelige sted tilladelse til at tage en bog fra det og skal beskytte denne bog for livet. Daniel vælger en bog kaldet 'The Shadow of the Wind' af Julián Carax.

Den nat han tager bogen med hjem og læser den, bliver han helt opslugt af historien. Daniel forsøger derefter at kigge efter andre bøger af denne ukendte forfatter, men kan ikke finde nogen. Alt han kommer på tværs af, er historier om en fremmed mand - der kalder sig selv Coubert, efter en af personerne i bogen, denne person udgiver sig også for at være Djævelen - der har søgt efter Carax bøger i årtier, at har købe dem alle og brændt dem.

Historien er medrivende og en rigtig spændings -og kærlighedsroman.
~ Rikke

Pave Johanne af Donna Woolfolk Cross
I 814 fik præsten i Ingelheim til sin store fortrydelse en datter, Johanne.

Hun viste sig meget snart at være en meget begavet pige, men faderen går kun modvilligt med til at sende hei skole.

Da vikingerne senere drager hærgende gennem landet, bliver broderen dræbt, og Johanne lader sig optage i benediktinerordenen i hans sted. Her værdsætter man den unge munks evner, og Johanne stiger hurtigt i graderne. Men prisen for at fornægte sin kvindelige identitet er høj, og en dag må Johanne vælge mellem kærlighed og "karriere".

Johanne bliver efter sigende pave i Rom i 855. Selv om hun havde en karriere og skjulte hendes sande identitet, så nåede hun at blive gravid.

Jeg vil ikke fortælle historien eller slutningen på historien, men sige at romanen har lagt dybe spor i mig, jeg har i mange år beundret denne kvinde (eller i hvertfald historien) og kan kun råde alle til at læse bogen og elske alt det den rummer; spænding, problemer, kærlighed og fortællingerne om de historiske begivenheder og skæbner.

Læs mere om historien her:
http://www.danner.dk/2011/09/24/mysteriet-om-den-kvindelige-pave/

God fornøjelse og fortæl mig efterfølgende, hvad du tænker om bogen.

~ Rikke

The Mortal Instruments

 
The Mortal Instruments er en serie bøger skrevet af Cassandra Clare

Efter en dag på biblioteket, hvor jeg som så ofte havde lidt svært ved at finde en bog jeg gad læse, (bibliotekets afdeling med engelske bøger er ofte meget kedelig) fandt jeg frem til denne serie bøger.
Jeg fik lånt den første bog 'City of Bones' med mig hjem og tænkte ja, forordet ser spændende ud, hvorfor ikke prøve at læse den. 


Bogen overraskede mig fra første afsnit. Jeg elskede skrive stilen og hvor hurtigt jeg kom til at forelske mig i personerne. 
Måden som Cassandra fortæller om Clary, Simon, Jace, Isabelle, Alec og deres familier, kærester og venner trækker dig ind i en fantasifuld verden, som jeg havde enormt svært ved at trække mig væk fra igen. 
Det er længe siden, at jeg har haft bøger i huset, hvor jeg næsten ville undvære mad, drikke og personlig kontakt, for bare ikke kunne få tid til at læse. De fleste mødre vil forstå hvad jeg mener, når jeg skriver dette. 

Historien handler om den lille familie Clary (Clarissa) og hendes mor Jocelyn, Jocelyns gode ven Luke og Clarys ven Simon. 
Clary og hendes mor, der er kunstmaler, bor sammen i en lille lejlighed i New York. De tilbringer en del tid sammen med Luke, som har været Clarys mors ven stort set hele hendes liv. Luke ejer en lille boghandel og de tager ofte på ferier med ham til hans sommerhus uden for byen. 
Simon, Clarys bedste ven, som hun har kendt siden hun var helt lille og som hun ser som en bror tilbringer meget tid sammen med Clary. De går på cafeer, hører musik, tilbringer tid sammen med Simons venner, som han også har et band sammen med. Clary er en tegner, hun elsker at tegne og er meget dygtig. Ofte tegner hun dog mønstre og tegn, som hun ofte undrer sig over, hvordan hun kommer på.

En dag, hvor Clary er sammen med Simon på en danseklub, ser hun 3 unge personer slå en ung mand ihjel, midt på dansegulvet, ingen andre end hende har registreret at det er sket. Hun er meget fortvivlet og rystet over, at ingen af de andre personer i klubben har set hændelsen.

Dagen efter, mens Simon og Clary er på deres stamcafe, opsøger en af de fyre, som slog den unge mand ihjel i klubben hende. Hun mødes med ham i gyden bag ved og finder ud af, at han hedder Jace. 
Mens de taler sammen i gyden, ringer hendes mor til hende, Clary kan høre, at hendes mor er meget bange og i baggrunden kan hun høre mænd råbe og ting blive smadret. Hendes mor siger til hende, at hun ikke må komme hjem og at hun skal gemme sig. 
Clary løber sammen med Jace hjem til hendes lejlighed, hvor hendes mor er væk og lejligheden fuldkommen smadret. Clary bliver her angrebet af et meget skræmmende monster, som hun gør alt hvad hun kan for at myrde, men som endeligt bliver dræbt af Jace. 

Jace er Shadowhunter.  

Shadowhunters er en hemmelighed race af væsener, som er mennesker født med engleblod i sig. De er de udpegede krigere på Jorden, de udpeges specifikt til at beskytte jorden og Shadow world imod dæmoner. De har kæmpet mod de dæmoniske kræfter i et tusind år. De har skabet deres egen kultur og civilisation i det menneskelige samfund. Deres mandat er at holde fred i Shadow World og holde det skjult fra verden og samtidig beskytte indbyggerne i begge verdener.

På trods af deres herkomst er Shadowhunters dødelige, og derfor sårbar over for alderdom og død, men deres engleblod giver dem med særlige evner, som tillader dem at opnå specielle evner og kræfter, ofte ved hjælp af runer, som de tatoverer på deres krop. 


Igennem bogen og alle de andre bøger i serien kæmper Jace, Clary og deres familier og venner imod dæmonerne og den største fjende Valentine Morgenstern, som er ude efter den hellige gral, som han vil bruge til at skabe en ny Shadowhunter race. 

Historien er en skøn mix af den ultimative kærligheds og spændingsroman. 
Jeg kan love, at man både vil få hjertebanken af kærlighedshistorien, der kommer til at blomstre mellem Jace og Clary og man kommer til at græde et par tårer pga. de hjerteskærende sørgelige øjeblikke, som netop giver de spændingsmomenter som bøgerne helt sikkert giver. 

Jeg vil gerne råde jer alle til at gribe bøgerne og læse dem. Og når I har det, kan I se den første film, som kom ud sidste år. 
Jeg glæder mig som et lille barn til at Cassandra udgiver flere bøger i serien og til at se flere film, med disse skønne karakterer. 

God fornøjelse!
~ Rikke

 

Nattens Hus af P.C. og Kristin Cast


House of Night-Series

Bøgerne handler om Zoey Redbird der bliver mærket som vampyr og nu skal indtage sin plads som elev i Nattens Hus. Det vil sige, at hun er ved at gennemgå forvandlingen til vampyr, hvis hendes krop kan klare det. Hun flytter ind på Nattens Hus' kollegie, der ligger sammen med skolen, og her skal hun lære at begå sig som den nye pige på skolen, som elev og lære hvad det vil sige, at være vampyr.

Zoey får hurtigt nogle rigtigt gode venner, der alle er utroligt loyale overfor hende.
Der er en del udfordringer i Zoeys liv, ikke kun har hun en meget kristen fundamentalistisk stedfar, der kæmper med næb og klør mod Nattens Hus, hun har også en meget ihærdig ex-kæreste uden for skolen, der gør alt for at mødes med hende.

Skolens leder Neferet starter med at være Zoeys mentor, men de bliver hurtigt fjender.

Vampyrernes Gudinde hedder Nyx. Hun kan komme i kontakt med Zoey ved hjælp af drømme eller syn.

Neferet begynder meget snart at frasige sig Gudinden Nyx, og begynder at arbejde sig hen efter selv at blive en udødelig Gudinde. Neferet har valgt Kalona som sin elsker og mand - Kalona er Nyx' faldne kriger, som blev fanget nede i jorden i flere tusind år, af selv samme indianerstamme som Zoey og hendes bedstemor er efterkommere af.
Neferet vælger at hjælpe ham fri og nu vil han hævne sig på de kvinder der spærrede ham inde. Men ikke kun kvinderne der spærrede ham inde, men hele verden!

Zoey må gøre hvad der skal til for at stoppe dem og redde verden!

Serien er hovedsageligt skrevet til unge mennesker. Sproget er meget ungdommeligt og til tider lige over grænsen til det overdrevne teenager jargon.
Historien er dog interessant og når man først er startet, er det meget svært at lægge bogen fra sig. Historien gør en hele tiden interesseret i, hvad der sker i den næste bog.


 

DIVERGENT af Veronica Roth

Wikipedia - Divergent

Divergent serien af Veronica Roth er blevet en ny Go-To bogserie for mig.

Tris lever i en postapokalyptisk verden, hvor samfundet er inddelt i fem faktioner. Som 16-årig skal hun vælge, hvor hun hører til. Hendes valg bestemmer hvilke venner hun har, hendes idealer, hendes tilværelse. Det er et valg for livet. I sjældne tilfælde er der nogen, som falder uden for kategori og her hører Tris ind. 

Historien er spændende, dramatisk, høj eksplosiv til tider, romantisk, sørgelig og til tiden næsten ikke til at bære. De valg Tris må tage, bringer hende ud på et eventyr, som mange kvinder og mænd vil kunne sætte sig ind i. Disse bøger er for alle fra 13 år og op efter. 
Når man først starter med disse bøger vil man aldrig kunne lægge dem fra sig igen, eller glemme dilemmaerne. 

Til marts får vi fornøjelsen, at se den første bog i biografen og jeg vil bestemt være en af de første der sidder spændt på tilskuerrækkerne. 
~ Rikke


1 kommentar:

  1. Jeg glæder mig også meget til filmen. Traileren ser ud til, at historien følger den i bogen rigtig godt.
    Vi må sammenligne notater, når vi begge har set filmen :-)

    SvarSlet