Brombærtærte
Vi lavede denne underskønne brombærtærte for nogle uger siden.
Hjemme plukkede brombær, hjemmelavet brombær creme og naturligvis hjemmelavet mørdej.
Mørdej:
300 g hvedemel
150 g stuetempereret smør
100 g flormelis
1 æg (str. L)
Ælt alle ingredienserne hurtigt sammen til en ensartet mørdej.
Stil mørdejen koldt i ½ time inden udrulning.
Rul mørdejen ud og prik bunden med en gaffel.
Bag den til den er let gylden på 200 grader i 20-25 min.
Brombærcreme:
250 g brombær
½ flækket vaniljestang
100 g sukker
2½ dl piskefløde
4 blade husblas
Kom brombær, vaniljestang og sukker i en gryde, og kog det til kompotkonsistens.
Afkøl.
Læg husblasen i koldt vand i 5 min.
Pres vandet af de opblødte husblad-blade og smelt dem i en gryde og bland det der efter i brombærmassen.
Pisk fløden til skum og vend 4-5 spsk brombærkompot i flødeskummet.
Hæld der efter brombærmassen i tærtedejen og pynt med brombær på hele tærten.
Spis tærten med is, flødeskum eller cremefraiche creme til.
Hjemme plukkede brombær, hjemmelavet brombær creme og naturligvis hjemmelavet mørdej.
Opskrift:
Mørdej:
300 g hvedemel
150 g stuetempereret smør
100 g flormelis
1 æg (str. L)
Ælt alle ingredienserne hurtigt sammen til en ensartet mørdej.
Stil mørdejen koldt i ½ time inden udrulning.
Rul mørdejen ud og prik bunden med en gaffel.
Bag den til den er let gylden på 200 grader i 20-25 min.
Brombærcreme:
250 g brombær
½ flækket vaniljestang
100 g sukker
2½ dl piskefløde
4 blade husblas
Kom brombær, vaniljestang og sukker i en gryde, og kog det til kompotkonsistens.
Afkøl.
Læg husblasen i koldt vand i 5 min.
Pres vandet af de opblødte husblad-blade og smelt dem i en gryde og bland det der efter i brombærmassen.
Pisk fløden til skum og vend 4-5 spsk brombærkompot i flødeskummet.
Hæld der efter brombærmassen i tærtedejen og pynt med brombær på hele tærten.
Spis tærten med is, flødeskum eller cremefraiche creme til.
Jordbærsirup
Til ære for årets bedste sæson - JORDBÆRSÆSONEN! Så udleverer jeg hermed min simple men lækre opskrift på jordbærsirup.
Siruppen kan bruges til uendeligt mange opskrifter. Du kan hælde den på din is, brug den til din morgenmad, til dressinger.
Du kan også bruge den til at give et ekstra jordbær pift til din jordbær milkshake, Vi kender det godt, at milkshaken kan blive lidt intetsigende, men siruppen kan lige give lidt ekstra sødme og smag.
Jeg har også lavet en helt normal portion saftevand med noget af siruppen. Men da den er blendet og ikke er helt klar, så bliver saften også lidt grumset. Men den smager stadig skønt!
Opskrift:
Lad siruppen køle lidt af, inden det bliver hældt på flaske, som er blevet skoldet og skyllet i Atamon.
Opbevar siruppen i køleskabet. Jeg har også hældt lidt i nogle fryseposer. Så kan jeg hente noget frem i du triste mørke vinterstunder til en lækker jordbærmilkshake ;-)
Siruppen kan holde sig i ca 6 mdr. i køleskabet, men jeg tror bestemt ikke, at min sirup overlever så lang tid herhjemme :)
Siruppen kan bruges til uendeligt mange opskrifter. Du kan hælde den på din is, brug den til din morgenmad, til dressinger.
Du kan også bruge den til at give et ekstra jordbær pift til din jordbær milkshake, Vi kender det godt, at milkshaken kan blive lidt intetsigende, men siruppen kan lige give lidt ekstra sødme og smag.
Jeg har også lavet en helt normal portion saftevand med noget af siruppen. Men da den er blendet og ikke er helt klar, så bliver saften også lidt grumset. Men den smager stadig skønt!
Opskrift:
- 1 kg friske/frosne jordbær, nippet og skyllet.
- Saft af 1 1/2 citron
- 235 g sukker pr 1/2 L saft ( Jeg fik 8 dl saft, så jeg brugte ca 380-400 g sukker)
Kom alle jordbærene op i en blender og blend til der er den fineste puré.
Hav et gammel viskestykke klar + en skål. Nu kommer det hårde arbejde :)
Jordbær puréen skal presses igennem viskestykket, så du kun har saften tilbage.
Dette gøres nemt ved og komme en lille portion jordbær puré i viskestykket, hvorefter du så vrider det. Så løber saften stille ud af viskestykket.
Dette gøres nemt ved og komme en lille portion jordbær puré i viskestykket, hvorefter du så vrider det. Så løber saften stille ud af viskestykket.
Mål derefter saften op og kom det i en gryde. Jeg fik som sagt 8 dl jordbærsaft.
Kom sukkeret ved og varm massen stille op. Det skal ikke koge, men sukkeret skal blot smelte/optages af jordbærsaften. Når alt sukkeret er smeltet væk, så tilføjes citronsaften, som er blevet sigtet for kerner + kød.
Kom sukkeret ved og varm massen stille op. Det skal ikke koge, men sukkeret skal blot smelte/optages af jordbærsaften. Når alt sukkeret er smeltet væk, så tilføjes citronsaften, som er blevet sigtet for kerner + kød.
Lad siruppen køle lidt af, inden det bliver hældt på flaske, som er blevet skoldet og skyllet i Atamon.
Opbevar siruppen i køleskabet. Jeg har også hældt lidt i nogle fryseposer. Så kan jeg hente noget frem i du triste mørke vinterstunder til en lækker jordbærmilkshake ;-)
Siruppen kan holde sig i ca 6 mdr. i køleskabet, men jeg tror bestemt ikke, at min sirup overlever så lang tid herhjemme :)
Tante Diddes Frugtkage
Så er sæsonen for frugtkager gået i gang her hos os. I dag bagte Thomas og jeg rabarberkage, manden trængte til noget "rigtig" dansk efter 14 dage i Indien ;). Så jeg fandt naturligvis Tante Diddes Frugtkage opskrift frem. Ja, det lyder meget specielt, familiært og besværligt, men det er ærlig talt verdens nemmeste kage. Den er så nem, at jeg kan huske opskriften i hovedet (men det kan Thomas stadig ikke efter 20 år)
Fordi jeg er så super sød, så deler jeg nu min familieopskrift. Kagen i dag blev lavet med rabarber, men er også fortrinlig med madæbler og helt nye (lidt syrlige) Clara Friis pærer.
Opskrift:
250 gr. Smør
250 gr. Sukker
250 gr. Mel
4 stk. Æg
2 tsk. Bagepulver
2 tsk. Vanillesukker eller korn fra 1 stang vanille
500 gr. Frugt
Æg, vanillesukker og sukker piskes sammen og smøren smeltes.
Mel og bagepulver blandes sammen.
Derefter blander du alle ingredienserne sammen til en tyk cremet dej.
Skær frugten i 2 cm stykker (1 cm. både, hvis det er æbler/pærer)
Stik alt frugten ned i dejen. Du må ikke blive forskrækket over hvor meget frugt der skal i, frugten falder meget sammen under bagning, så det er den perfekte mængde.
Dejen skal være meget tyk, da frugten afgiver meget væske.
Sæt kagen på nederste rille i ovnen ved 160 grader ca. 50min.
Prik i den for at se om den er færdig. (Den er færdig, hvis der ikke hænger noget dej på pinden, når den kommer op af dejen.
Vær opmærksom på at bagetiden kan variere alt efter ovn
model.
Farmor Frikadeller
Hvis du spørger Andreas, så er intet bedre end farmors frikadeller. Så derfor mente han, at det skulle resten af verden da også nyde godt af, så vi har sammen lavet denne opskrift til Jer.
500 gr. Hakket svinekød (Fedtprocent er op til hver enkelt)
1 Helt æg
1 Fint hakket løg
3 spsk. Finvalsede Havregryn
5 spsk. Hvedemel
Salt (efter smag, vi bruger omkring 2-3 tsk.)
Cayennepeber (Et drys, efter smag)
1 tsk. Paprika
2 dl. Mælk (eller vand til de der ikke kan tåle mælk)
Når alt er rørt sammen, skal det stå og sætte sig i ca. 15 min. hvor efter man kan stege dem i panden i smør eller olie. Husk ikke for meget, det skulle jo endelig ikke frituresteges ;-) og de skal have en god stege skorpe uden af være brændt.
~ Andreas og Rikke
Den sundere kødsauce til den travle familie
Denne kødsauce kan bruges 1 dag til den klassiske Pasta og kødsauce og resten evt. til wraps. Og ja, det kan godt passe at denne lille portion kan holde til 2 dage til 3 personer (husk Thomas er vegetar i disse måneder)
Kødsauce
400 gr. Hakket oksekød
1 Løg
1 Rød Peberfrugt
1 Stor Tomat
1 Stor gulerod
2 tsk. Tomatpure
2 spsk. Tomatketchup
1 Hvidløgsfed
Paprika
Salt
Cayennepeber
Olie
Vand
- Snit løget og hvidløget fint.
- Skær peberfrugt og tomat i store stykker og blend det meget fint.
- Skræl og riv en gulerod fint.
- Steg kødet i olie, når kødet er stegt, tilsæt løget + hvidløg og steg det til de er blanke.
- Smag kødet til med krydderierne.
- Tilsæt tomatpure og ketchup.
- Tilsæt puréen af peberfrugt og tomat.
- Hæld de revede gulerødder i og tilsæt vand til det dækker kødet.
- Lad nu sauces stå og simre, så kødet kan blive helt mørt. Det tager ca. 15 min.
~ God fornøjelse.
Deluxe Chokoladekage
250 gr. Smør
250 gr. Sukker
250 g Æg
2 tsk. Bagepulver
1 tsk. Vanillesukker
50 gr. Marzipan
50 gr. Kakao
100 gr. Chokolade
- Smelt smør og chokolade.
- Pisk æg, sukker og vanille, tilsæt der efter groft revet marcipan, det smeltede smør og chokolade, pisk der efter ét æg af gang i og pisk godt i mellem hvert æg.
- Tilsæt mel og kakao
Stik i kagen, hvis pinden kommer op uden dej på, så er kagen færdig.
Pynt med glasur og SPIS! :)
Fransk Nougat
Blomsterberg
En lækker sød nougat med pistacienødder og mandler. Et godt alternativ til den traditionelle slikskål.
Ingredienser:
- 40g pistaciekerner, usaltede
- 100g mandler
- 300g sukker
- 60g vand
- 100g glukose
- 100g honning
- 50g æggehvider
- Lidt flormelis
Kog mandlerne kort og vandet hældes fra. Mandelhinderne "smuttes" af. Rist de nu afhindede mandler og pistaciekerner i ovnen ved 150 grader i ca. 5 minutter. Afkøl nødderne helt.
Kog sukker, vand og glukose op i en kasserolle. Kom koldt vand i en skål og vask kasserollens sider ned med en ren penslen der er dyppet i det koldt vand. Dette gøres for at undgå sukkeret krystalliserer, der senere vil ødelægge karamellen. I hele forløbet "vaskes ned" 5 -6 gange, ikke mere.
Kog karamellen til den er 140 grader, brug et termometer. Tilsæt honningen og kog vider til karamellen rammer præcis 148 grader.
Piske imens æggehviderne til en let marengs med en røremaskine.
Hæld den stadig varme sukkerlage i marengsen lidt ad gangen, mens der piskes. Forsæt med at piske til massen kun er lun.
Skrab massen ud på en bagemåtte og "ælt" de ristede nødder ind i massen.
Kom straks massen op i en beholder ca. 18 X 18 centimeter, der er foret med bagepapir på både bund og sider.
Lad den franske nougat afkøle ved stuetemperatur, gerne til næste dag.
Befri nougaten fra bagepapiret og drys med flormelis. Udskær nougaten med en skarp kniv.
Fødselsdagskage
Så er fødselsdagsweekenden startet.
I dag har vi haft besøg af Andreas´ klassekammerater og selvfølgelig skulle det være en stor fest.
Det er jo ikke hver dag man bliver 10 år.
Årets første fødselsdagskage blev denne lækre chokoladekage. Og ja, drengene fik sukkerchok, haha!
Opskrift:
Chokoladekage
400 gr. Sukker
4 Æg
450 gr. Mel
5 tsk. Vanillesukker
5 spsk. Kakao
3 tsk. Bagepulver
3,75 dl. Mælk
300 gr. Smør
Sukker og æg piskes godt.
Mel, vanille, kakao og bagepulver blandes skiftevis med mælken i dejen.
Til sidst røres den smeltede, afkølede margarine i.
Bages i en smurt springform ved 190 grader C. alm. ovn i ca. 25 min.
Fyld
Når kagen er afkølet bliver den skåret over på midten og lagt sammen med en portion Snickers Sauce rørt blød med lidt flødeskum. Jeg kan ikke angive mængden, da det altid kommer lidt an på, hvor tyk Snickers Saucen er blevet efter afkøling.
Pynt
Når kagen er lagt sammen og har stået 1 times tid i køleskabet skal den pyntes.
Jeg smurte lidt af den oprørte Snickers Sauce på ydersiden og satte alle Kit Kat på kanten og bandt en sløjfe om og fyldte så toppen op med Smarties.
Håber I kan lidt ideen lige så godt som jeg kunne. Vi syntes alle at den smagte skønt.
~ Rikke
Mormor Franskbrød
Mormorbrød (2 stk)
- 2 dl mælk
- 2 dl vand
- 2 æg
- 50 gr. sukker
- 15 gr. salt
- 30-50 g gær (eller 1 brev tørgær, som blandes i melet)
- 800 g hvedemel
- 50 g blødt smør
Lun mælk og vand . Tjek at det ikke er for varmt til at opløse gæren heri max 35 grader.
Opløs gæren i blandingen og tilsæt æg, sukker og salt.
Rør melet i lidt ad gangen til du har en glat dej.
Tilsæt smørret og ælt godt til dejen er smidig.
Det tager lang tid, så jeg brugte vores køkkenmaskine, først lav hastighed og så knald på i små 10 min.
Stil dejen til hævning et lunt sted i 1 times tid.
Form to franskbrød af dejen, giv dem et par skrå snit, og lad dem efterhæve med et viskestykke over i 30-40 minutter.
Varm imens ovnen op til 200 grader og bag brødene i 20 minutter.
Tjek ved at banke i bunden, lyder det hult så er det færdig.
Afkøle på en rist.
Spis med MASSER af smør.
Lemonade
Da der er sygdom I huset, så bliver der ikke til mange indlæg pt. til vores dejlige lille blog.Men her er der en lille opskrift, som hjælper os og som I måske også kan bruge.
Lemonade
Ingredienser:- 1 krus vand
- 1 krus sukker
- saft af 3 citroner
Kog sukker og vand sammen til sirup og lad det køle af.
Tilsæt citronsaft og bland op med vand til passende styrke.
Masser af isterninger
og er du syg, så er et sugerør så skøn.
~ Rikke
Kartoffel Pizza
For en pige som mig, der ikke normalt spiser pizza og ikke bryder sig om ost, så er Thomas´ kartoffelpizza gudeskøn.
Selv Julie, der elsker smeltet ost, elsker denne pizza.
Den er nem og hurtig at lave.
Opskriften nedenfor er kun på fyldet og tilberedningstid, da alle har deres egen ide om, hvordan pizzabunde skal smage og være.
Opskrift:
- Pizzadej
- 1 stor kartoffel
- 2 spsk. Creme Fraiche
- 1 fed Hvidløg
- Salt
- Cayennepeber
- Olie
Sådan gør du:
- Bland Creme Fraiche, salt, cayenne og knust hvidløg sammen.Lad det stå og trække i ca. 15 min.
- Skær kartoflerne i meget meget tynde skiver, har taler vi max. 0,2 mm. og læg dem i en skål med vand i ca. 15. min., så du kan trække noget af stivelsen ud.
Rul dejen ud til en tykkelse af ca. 0,4 m.m. (Størrelse ca. som en normal spisetallerken)
Bag pizzaen i en 240-250 gr. varmluftsovn med undervarme til kartoflerne er let gyldne.
Du kan spise pizzaen med lufttørret røget skinke og salat. Hvis du mangler lidt kød til :)
Du kan også lægge ost under kartoflerne, oven på creme fraichen, hvis du ikke kan undværre osten på din pizza.
Velbekomme!
~Rikke
Deluxe Chokoladekage
Opskrift:
250 gr. Smør
250 gr. Sukker
250 gr. Mel
4 Æg
2 tsk. Bagepulver
1 tsk. Vanillesukker
100 gr. Chokolade
50 gr. Kakao
½ tsk. Salt
50 gr. Marzipan (revet groft)
100 gr. Chokolade groft hakket
Sådan gør du:
Smelt smør og chokolade.
Rør sukker, marzipan, smør og chokolade sammen og tilsæt æggene et af gangen.
Tilsæt Mel, bagepulver, vanillesukker, salt og kakao til blandingen og rør godt sammen.
Tilsæt det grofthakkede chokolade.
Fyld dejen i en bradepande eller som jeg har gjort i 2 stk. 1 liters forme.
Bag ved 170 gr. i ca. 45 min. på varmluft.
Pynt efter lyst med glasur.
Velbekommen!
~ Rikke
Familiens hurtige sunde redning - Tomatsuppe
Her i familien laver vi gerne sund mad, men også gerne hurtig mad.
Som de fleste familier, så har vi også en travlt hverdag.
Børnenes yndlingsret, når det skal gå stærkt er min Tomatsuppe.
Denne ret tager omkring 15 min.
Opskrift til 6 personer.
2 dåse flåede tomater (2 x 450 gr.)
Vand
1 Løg
1 fed hvidløg
Salt
Oregano
Cayennepeber
1 spsk. Tomat ketchup
Olie
Snit løg og hvidløg i grove stykker. Vend løgende i den varme olie, til de er blevet lidt blanke.
Hæld de flåede tomater i gryden og fyld vand i dåserne, tilsæt vandet til tomaterne i gryden.
Lad de koge i ca. 10 min.
Blend massen med en stavblender og smag til med salt, oregano, cayennepeber og tomat ketchup.
Ved siden af har du sat en gryde vand over til at koge og har kogt ca. 300 gr. pasta, som du kan tilsætte suppen.
Har du mere end 15 min. kan du også tilsætte kødboller og evt. varme nogle flutes til.
Luksus for den travlt børne familie. Sundt og lækker, men hurtigt.
~ Thomas
Grøntsagsfrikadeller
Ca. 10 stk. alt efter valg af størrelse.
1/4 Blomkål
1 stk. Jordskokke
1 stk. Gul bede
2 stk. Gulerød
½ Skalotteløg
2 spsk. Kikærter
50 gr. Havregryn
1-2 spsk. Hvedemel
1 æg
ca. ½ tsk. Salt
- Rens alle grøntsagerne og skyl dem godt.
- Løg og gulerødder rives groft
- Damp blomkål og fint snittede gul bede dampes til mørt. Der efter blendes de til en lind masse.
- Bland alle grøntsagerne i en skål med havregryn, mel, æg. Smag til med salt.
- Massen skal være lige som en normal frikadellefars, lind og fin, men stadig fast nok til at kunne stå ordentligt på panden og ikke flade ud.
- Steg frikadellerne på panden i rapsolie.
Hjemmelavet Snickers
Jeg ved ikke hvordan I har det, men den her opskrift er helt sikkert noget jeg skal afprøve.
Nam!
Nutella-Skumfidus Cookies
Ingredienser:
- 200 gram Nutella
- 140 gram mel
- 100 gram sukker
- 1 æg
- 100 gram chokolade(hakkes)
Pynt:
- Skumfiduser og/eller chokolade
Fremgangsmåde:
Start med at putte 200 gram Nutella i en skål.
Put så melet i.
Så skal sukkeret i.
Efter det er det ægget.
Så blander du det hele godt sammen. Hakker din chokolade efter din smag(hele de 100 gram skal i).
Så putter du chokoladen i og blander det godt sammen igen. Den kan godt havde en lidt sjov konsistens og se lidt sjov ud, men så er den færdig. De skal rulles til kugler og puttes på en bageplade.Du skal trykker dem godt sammen da de godt kan smuldre lidt. Når de ligger på bagepladen skal de trykkes lidt flade.
Så skal der enten chokolade eller skumfiduser på. jeg klippede skumfiduserne halvt over fordi jeg syntes det passede bedre på.
Så skal de i ovnen i 10-12 min. Ovnen skal stå på varmluft/normal og temperaturen skal være 180 grader.
Så er de færdige!
Det er nogle rigtig gode cookies, som vi her hjemme helt sikkert skal lave igen. Den lidt anderledes konsistens fra skumfiduserne gør virkelig dem ekstra sjove at spise. De smager rigtig godt!
Håber I kunne bruge det til noget! :)
-Julie
Fastelavnsboller
Så har vi endelig igen fastelavn og vi har derfor en god undskyldning for at kunne lave en stor portion fastelavnsboller.
Hvis I har børn som mig, som ikke kan lide creme og marmelade i bollerne, så må man jo være kreativ.
Opskrift:
Boller til 8 - 16 stk.
Dej
- 1 dl mælk
- 50 g gær
- 125 g blødt smør
- 1 æg
- 4 spsk sukker
- 375 g hvedemel (ca. 6¼ dl)
Marcipanremonce
- 75 g smør
- 75 g sukker
- 75 g Marcipan
Glasur
- 100 g flormelis (ca. 2 dl) (Du kan tage lidt glasur fra og tilsætte noget kakaopulver)
- 1 spsk vandeller frugt farve
Dej: Lun mælken i en gryde, til den er lillefingervarm. Hæld den i en skål og rør gæren ud heri. Tilsæt de øvrige ingredienser (hold lidt mel tilbage). Slå dejen godt sammen. Dæk skålen med fx et låg og stil dejen til hævning et lunt sted i ca. 1 time.
Remonce: Rør smør, sukker og marcipan sammen til en remonce.
Tag dejen ud på et meldrysset bord og ælt den godt igennem. Tilsæt evt. resten af melet.
Rul dejen ud til en firkantet plade (ca. 40 x 40 cm).
Skær dejpladen igennem 3 gange på hver led, så der bliver 16 firkanter (ca. 10 x 10 cm).
Læg ca. 1 spsk remonce på hver firkant.
Saml dejen om fyldet til små "pakker". Klem sammenføjningerne godt sammen så remoncen ikke kan løbe ud.
Form "pakkerne" til boller og stil dem med sammenføjningerne nedad på plader med bagepapir. Lad bollerne efterhæve tildækket i ca. 45 min.
Bag bollerne midt i ovnen og lad dem køle af.
Glasur: Rør flormelis og vand sammen og fordel glasuren på bollerne.
God fornøjelse.
*Thomas
Sund Bearnaisesauce
Blomkåls bearnaisesauce
Vi spiser en del vegetariske retter i øjeblikket. I dag
lavede jeg små grøntsagstærter med små ovnbagte kartofler og vores
elskede blomkåls bearnaisesauce.
Ja, det lyder mystisk, det syntes jeg også, til første gang jeg smagte det.
Saucen har stort set samme konsistens som en ægte hjemmelavet bearnaise, bare meget sundere.
Der findes en del opskrifter ude på nettet, men de fleste er baseret på ingredienser der følger paleo levevilkårene. De smager skønt, men vi ville gøre det sundt, da vi ELSKER bearnaisesauce her i huset, men også godt ved, at det ikke er sundt.
Ja, det lyder mystisk, det syntes jeg også, til første gang jeg smagte det.
Saucen har stort set samme konsistens som en ægte hjemmelavet bearnaise, bare meget sundere.
Der findes en del opskrifter ude på nettet, men de fleste er baseret på ingredienser der følger paleo levevilkårene. De smager skønt, men vi ville gøre det sundt, da vi ELSKER bearnaisesauce her i huset, men også godt ved, at det ikke er sundt.
Her kan I se vores opskrift:
- Et helt blomkålshoved
- 50-75 gr. Smør (Alt efter hvor stort blomkålen er)
- Vand
- Salt
- Cayennepeber
- Bearnaise Essens
- Estragon
- 50-75 gr. Smør (Alt efter hvor stort blomkålen er)
- Vand
- Salt
- Cayennepeber
- Bearnaise Essens
- Estragon
Skær blomkålen i små buketter, læg dem i en kasserolle og hæld ca. 2 dl. vand over.
Kog blomkålen til den er mør. Den skal være blød men med lidt bid. Udkogt blomkål smager og lugter frygteligt, så hold øje med det. Det tager ikke mange minutter.
Kog blomkålen til den er mør. Den skal være blød men med lidt bid. Udkogt blomkål smager og lugter frygteligt, så hold øje med det. Det tager ikke mange minutter.
Hæld vandet fra blomkålen, men gem det, du skal bruges senere.
Tilsæt smør, lidt salt, cayennepeber og en lille smule af det overskydende vand som du gemte.
Blend det hele, så det bliver en blød pure. De kan blive ved med at tilsætte lidt mere blomkålsvand, til saucen bliver den konsistens som du kan lide.
Smag saucen til med mere salt, hvis den har behov.
Tilsæt bearnaise essens og blend det i.
Tag blenderen væk og rør estragonen i.
Husk at smag til, så du får den til at smage så tæt på ægte bearnaisesauce som muligt.
Tilsæt smør, lidt salt, cayennepeber og en lille smule af det overskydende vand som du gemte.
Blend det hele, så det bliver en blød pure. De kan blive ved med at tilsætte lidt mere blomkålsvand, til saucen bliver den konsistens som du kan lide.
Smag saucen til med mere salt, hvis den har behov.
Tilsæt bearnaise essens og blend det i.
Tag blenderen væk og rør estragonen i.
Husk at smag til, så du får den til at smage så tæt på ægte bearnaisesauce som muligt.
Husk saucen skal laves lige op til at resten af maden er færdig. Det tager bogstaveligt kun 10 minutter at lave den.
Saucen kan naturligvis bruges til grøntsagsretter, men er lige så god til en god bøf, grillet kylling og fisk.
Man kan gemme rester til næste dag, men smager bedst frisklavet.
God fornøjelse.
*Thomas
*Thomas
Mazarinkage
Familiens yndlingskage for øjeblikket er Mazarinkage.
Ungerne elsker når vi laver dem selv, da der så er mere at spise ;-)
Kagen er noget af det nemmeste og hurtigste at lave og umådeligt lækkert.
Nedenfor kan I se opskriften.
Mazarinkage til 4-6 personer
125 g sukker125 g blødt smør
(+ smør til formen)
125 g marcipan
2 æg
50 g mel
1 Vanillestang
smør til formen
Sådan gør du:
Pisk smør og sukker luftigt.
Riv marcipanen på den grove side af et rivejern. Tilsæt marcipanen, og pisk det hele sammen.
Tilsæt æggene, ét ad gangen, under fortsat piskning.
Tilsæt mel.
Smør formen og fyld massen i.
(Du kan vælge muffinsforme eller en 20 cm springform)
Bag ved 175 grader i ca. 20-25 minutter, afhængigt af størrelsen. Kagen skal være lysebrun på toppen og ikke føles for våd.
Tag kagen ud af ovnen, og lad den køle en smule.
Tag den ud af formen, og lad dem køle helt af på rist.
Vi har pyntet den med en klassisk chokoladeglasur.
Hvis du gerne vil gøre noget mere specielt med kagen du tage:
200 gr. Rabarber
50 gr. Rørsukker
lige vende rabarberen med sukker og fylde den i dejen inden du bager den. Pynt med flormelis eller hvid glasur.
~ Thomas
Snickers Sauce
Elsker du is med chokoladesauce?Her i huset gør vi og ALLE vores gæster forespørger lige netop denne super lækre hjemmelavede chokoladesauce, hver gang de kommer.
Men pas på, når du har fået den én gang, kan du aldrig gå tilbage til en normal chokoladesauce igen. ;-)
Opskrift:
100 gr. Mørk chokolade
200 gr. Kondenceret mælk
200-250 gr. Peanutbutter (cremet eller crunchy er op til dig selv)
Mælk til at fortynde den lidt
Hæld den kondencerede mælk og chokoladen i en kasserolle og varm det stille op.
Når chokoladen er smeltet helt tilsætter du peanutbutter og lidt mælk.
Lun det hele op og pas på det ikke kommer til at koge.
Resten kan gemmes op til en uge i køleskabet.
*Tip: Du kan lave en helt almindelig chokolade cupcake opskrift og lægge en teske fuld af snickers saucen i midten og bage dem. Du får den mest underskønne cupcake med blødende snickers sauce hjerte.
Konfettikage
I morgen skal vi til at arrangement i Andreas´ klasse. Hans klasselærer har sammensat et fint oplæg omkring hendes år på Grønland.Mor har lovet at bage kage og så måtte vi jo finde på noget sjovt.
Dages valg blev noget helt selv opfundet, som vi har kaldt Konfettikage.
Vi lavede en tre dobbelt portion, for at få den så stor og have nok dej til alle farverne.
Hvis jeg må sige det, så lykkedes de ret godt.
Nedenfor finder i opskriften. God arbejdslyst!
~ Julie
Konfettikage
Opskriften nedenfor er kun til 1 portion dej.
Dej:
125 gr. Smør
125 gr. Sukker
2 Æg
1 spsk. Bagepulver
1 tsk. Vanillesukker
250 gr. Mel
1 dl. Mælk
Frugtfarve til farverne passer. Vi har brugt pulver farver opblandet med citronsaft fra en ½ citron og skal til den gule, Appelsinjuice til den lilla og grønne. Men man kan også bruge flydende farve.
Som sagt, så brugte vi 3 portioner af ovenstående opskrift, så vi kunne få kagen stor nok. Vi delte den i 3 dele og farvede dem. Der efter hældte vi dem i helt almindelige frostposer.
Vi smurte en 30 cm. springform og hældte skiftevis dejen rundt i formen. Sådan så der hele tiden kom forskellige farver oven på hinanden i striber.
Vi bagte kagen på 175 grader i en varmluftsovn i ca. 1 time.
Når kagen har kølet af på en rist, vil vi råde til at få den vendt ud af formen på en rist, så den nemmere køler af.
Du kan pynte den med glasur, hvis du vil, ligesom du har lyst til. Dagens glasur hos os blev rød og med list slik på.
Hjemmelavet müsli
Her i huset elsker vi at lave så meget som muligt fra bunden selv.
Så dagens hjemmelavede projekt blev Müsli.
Vi elsker müsli, men ofte så smager dem man køber bare hæsligt. Enten for sødt, chokoladen smager brændt eller som min mand ville sige det: "Der er jo rosiner i"
I kender det sikker alle.
De der har lyst til selv at gå i gang vil jeg råde til at komme i gang. Man bliver afhængig af det.
Husk man kan stort set hælde alt i, det er kun fantasien der sætter grænser.
Nedenfor kan I se, hvad vi har lavet i dag.
God arbejdslyst!
300 gr. Groftvalsede havregryn
100 gr. Hasselnødder
100 gr. Smuttede mandler
50 gr. Solsikkekerner
50 gr. Kokosmel
175 gr. Honning
100 gr. Sirup
100 gr. Brun Farin
½ tsk. Salt
- Vej alle tørre ingredienser.
Hæld hasselnødderne på en bageplade og rist dem i ovnen i ca. 10 min. Bare til skallen begynder at falde af. Tag pladen ud og lad dem køle af i ca. 10 min. Der efter kan du afskalle alle nødderne.
Hæld de afskallede hasselnøddekerner i en frysepose og luk den godt. Bank alle nødderne en lille smule, så de stadig er gode store stykker, men ikke hele.
- Smut mandlerne.
- Rist solsikkekerner og mandler i ca. 10 min. Lad dem køle lidt af.
- Hak mandlerne groft.
- Hæld alle tørre ingredienser i en stor skål og bland det med honning, sukker og sirup.
- Her efter fordeles det på 2 bageplader, med bagepapir.
Husk at røre lidt i det efter 10 min. så det bliver bagt godt igennem.
Bliv ikke forskrækket hvis det stadig virker fugtigt, når det kommer ud af ovnen, når det køler af, bliver det helt sprødt og lækkert.
Velbekomme!
Ingen kommentarer:
Send en kommentar