Siruppen kan bruges til uendeligt mange opskrifter. Du kan hælde den på din is, brug den til din morgenmad, til dressinger.
Du kan også bruge den til at give et ekstra jordbær pift til din jordbær milkshake, Vi kender det godt, at milkshaken kan blive lidt intetsigende, men siruppen kan lige give lidt ekstra sødme og smag.
Jeg har også lavet en helt normal portion saftevand med noget af siruppen. Men da den er blendet og ikke er helt klar, så bliver saften også lidt grumset. Men den smager stadig skønt!
Opskrift:
- 1 kg friske/frosne jordbær, nippet og skyllet.
- Saft af 1 1/2 citron
- 235 g sukker pr 1/2 L saft ( Jeg fik 8 dl saft, så jeg brugte ca 380-400 g sukker)
Kom alle jordbærene op i en blender og blend til der er den fineste puré.
Hav et gammel viskestykke klar + en skål. Nu kommer det hårde arbejde :)
Jordbær puréen skal presses igennem viskestykket, så du kun har saften tilbage.
Dette gøres nemt ved og komme en lille portion jordbær puré i viskestykket, hvorefter du så vrider det. Så løber saften stille ud af viskestykket.
Dette gøres nemt ved og komme en lille portion jordbær puré i viskestykket, hvorefter du så vrider det. Så løber saften stille ud af viskestykket.
Mål derefter saften op og kom det i en gryde. Jeg fik som sagt 8 dl jordbærsaft.
Kom sukkeret ved og varm massen stille op. Det skal ikke koge, men sukkeret skal blot smelte/optages af jordbærsaften. Når alt sukkeret er smeltet væk, så tilføjes citronsaften, som er blevet sigtet for kerner + kød.
Kom sukkeret ved og varm massen stille op. Det skal ikke koge, men sukkeret skal blot smelte/optages af jordbærsaften. Når alt sukkeret er smeltet væk, så tilføjes citronsaften, som er blevet sigtet for kerner + kød.
Lad siruppen køle lidt af, inden det bliver hældt på flaske, som er blevet skoldet og skyllet i Atamon.
Opbevar siruppen i køleskabet. Jeg har også hældt lidt i nogle fryseposer. Så kan jeg hente noget frem i du triste mørke vinterstunder til en lækker jordbærmilkshake ;-)
Siruppen kan holde sig i ca 6 mdr. i køleskabet, men jeg tror bestemt ikke, at min sirup overlever så lang tid herhjemme :)
Ingen kommentarer:
Send en kommentar