tirsdag den 17. juni 2014

Kroatien - En tur der skal opleves

Som de fleste andre, så sidder vi også og drømmer om den længe ventede sommerferie.
Vi tænker tilbage på nogle af de dejlige ture vi har haft og hvad vi har oplevet.

Vi har af nogle gange været på ture i det nordlige Kroatien. Så siger mange nu, NEJ! der er jo ingen rigtige strande! Og det er på sin vis også rigtigt. Der er ingen sand strande, de er stort set alle lavet i det fineste hvide grus. Men jeg har endnu aldrig oplevet, at man ikke kan ligge på dem; jeg har endda lært at sætte pris på dem. Jeg har ikke sand over alt, ungerne slæber ikke en hel sandkasse med hjem og stenene er dejlig varme at ligge på.


Havet i Kroatien er noget af det skønneste at bade i, det er altid lunt, men stadig forfriskende. Man kan svømme og snorkle og se de skønneste rev og masser af fisk i de skønneste farver og former og de komme stort set helt op til stranden og svømmer med dig.
Ja, man skal have badesko på, men er det så meget anderledes end i Danmark?

Kroatien er billig at holde ferie i. Madvarer i butikkerne er lidt billigere end i Danmark. Man kan købe billig frisk frugt og grønt på stort set alle hjørner og det er alt lokalt produceret.

Spiser du ude, så koster det ikke en halv formue. En pizza koster mellem 30 og 50 kroner alt efter om du spiser på restauranten eller tager dem med hjem og hvor meget fyld du har på.
En oksemørbrad med pommes frites og grøntsager koster max 100,- kr. pr. person og drikkevarer er også meget billigt. Sjovt nok er øl meget billigere end sodavand, men det kan leves med, siger Thomas ;-)

Fiskeretter er skønne, billige og altid lavet af super frisk fisk, fanget af den lokale fisker få timer før.

Stort set alle steder du handler i Kroatien kan du betale med kreditkort og hvis ikke, så er der en hæveautomat i butikken eller lige om hjørnet.

Menneskerne er altid enormt venlige, søde og meget gæstfrie. Du får altid et dejligt smil med på vejen og kan de ikke tale engelsk, kan de helt sikkert lidt tysk.

De byer vi har oplevet er nogle af de skønneste man kan forestille sig.

Man skal helt sikkert tage en tur til Rovinj området, det er en af de smukkeste byer, altid meget at se på, skønne shopping muligheder, havnen er noget af det skønneste og der er altid noget spændende at opleve: musik på gaderne, lokal basketball opvisning på strøget, Udstilling af lokal kunst/ håndværk. Kirken er helt sikkert også noget man bør tage op og se.

En ting man dog skal være opmærksom på, er at man skal tage skridsikre sko på og ikke løse sandaler eller andet. Fliserne kan være meget glatte, da de er lavet af marmor eller travertin. De er smukke, men dødlige, som Julie ville sige det (hun er væltet af flere gange på dem)

Man kan fra Rovinj også tage en tur med et skib, nogle af dem har glasbund, så du kan se de smukke øer, fiskene på havets bund, de kæmpe "muslingeskaller" der findes der og er du heldig nok også nogle delfiner.Tager man længere syd på, kan man se Pula, men kopien af Colosseum.
Længere nord på har vi Porec med den smukke smukke by, havn, lækreste restauranter og et af de bedste shopping muligheder i det nordlige Kroatien.

Der er masser af spændende muligheder, også med børn, så jeg vil helt sikkert anbefale, at tage en tur til Kroatien med hele familien.

God fornøjelse, hvis I vælger at tage turen :)

Ingen kommentarer:

Send en kommentar