mandag den 3. februar 2014

Hjemmelavet müsli



 Hjemmelavet müsli

Her i huset elsker vi at lave så meget som muligt fra bunden selv. 
Så dagens hjemmelavede projekt blev Müsli. 
Vi elsker müsli, men ofte så smager dem man køber bare hæsligt. Enten for sødt, chokoladen smager brændt eller som min mand ville sige det: "Der er jo rosiner i" 

I kender det sikker alle.

De der har lyst til selv at gå i gang vil jeg råde til at komme i gang. Man bliver afhængig af det. 

Husk man kan stort set hælde alt i, det er kun fantasien der sætter grænser.
Nedenfor kan I se, hvad vi har lavet i dag. 

God arbejdslyst! 

300 gr. Groftvalsede havregryn
100 gr. Hasselnødder
100 gr. Smuttede mandler
  50 gr. Solsikkekerner
  50 gr. Kokosmel
175 gr. Honning
100 gr. Sirup
100 gr. Brun Farin
½ tsk.  Salt
  • Vej alle tørre ingredienser.

    Hæld hasselnødderne på en bageplade og rist dem i ovnen i ca. 10 min. Bare til skallen begynder at falde af. Tag pladen ud og lad dem køle af i ca. 10 min. Der efter kan du afskalle alle nødderne. 

  • Hæld de afskallede hasselnøddekerner i en frysepose og luk den godt. Bank alle nødderne en lille smule, så de stadig er gode store stykker, men ikke hele.
  • Smut mandlerne.
  • Rist solsikkekerner og mandler i ca. 10 min. Lad dem køle lidt af.
  • Hak mandlerne groft.
  • Hæld alle tørre ingredienser i en stor skål og bland det med honning, sukker og sirup.
  • Her efter fordeles det på 2 bageplader, med bagepapir.
Bag i ovnen i ca. 20 min.175 grader.
Husk at røre lidt i det efter 10 min. så det bliver bagt godt igennem. 


Bliv ikke forskrækket hvis det stadig virker fugtigt, når det kommer ud af ovnen, når det køler af, bliver det helt sprødt og lækkert. 

Velbekomme! 
 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar