tirsdag den 4. februar 2014

Konfettikage

I morgen skal vi til at arrangement i Andreas´ klasse. Hans klasselærer har sammensat et fint oplæg omkring hendes år på Grønland. 
Mor har lovet at bage kage og så måtte vi jo finde på noget sjovt. 

Dages valg blev noget helt selv opfundet, som vi har kaldt Konfettikage. 



Vi lavede en tre dobbelt portion, for at få den så stor og have nok dej til alle farverne.

Hvis jeg må sige det, så lykkedes de ret godt.

Nedenfor finder i opskriften. God arbejdslyst!

~ Julie

Konfettikage
Opskriften nedenfor er kun til 1 portion dej.

Dej:

125 gr.       Smør
125 gr.       Sukker
    2           Æg
    1 spsk.  Bagepulver
    1 tsk.    Vanillesukker
250 gr.      Mel
    1 dl.      Mælk

Frugtfarve til farverne passer. Vi har brugt pulver farver opblandet med citronsaft fra en ½ citron og skal til den gule, Appelsinjuice til den lilla og grønne. Men man kan også bruge flydende farve.

Som sagt, så brugte vi 3 portioner af ovenstående opskrift, så vi kunne få kagen stor nok. Vi delte den i 3 dele og farvede dem. Der efter hældte vi dem i helt almindelige frostposer.

Vi smurte en 30 cm. springform og hældte skiftevis dejen rundt i formen. Sådan så der hele tiden kom forskellige farver oven på hinanden i striber. 

Vi bagte kagen på 175 grader i en varmluftsovn i ca. 1 time. 
Når kagen har kølet af på en rist, vil vi råde til at få den vendt ud af formen på en rist, så den nemmere køler af. 

Du kan pynte den med glasur, hvis du vil, ligesom du har lyst til. Dagens glasur hos os blev rød og med list slik på.


Ingen kommentarer:

Send en kommentar