mandag den 24. februar 2014

Mazarinkage

Familiens yndlingskage for øjeblikket er Mazarinkage.
Ungerne elsker når vi laver dem selv, da der så er mere at spise ;-)

Kagen er noget af det nemmeste og hurtigste at lave og umådeligt lækkert.

Nedenfor kan I se opskriften.

Mazarincake

Mazarinkage til 4-6 personer

125 g sukker
125 g blødt smør
(+ smør til formen)
125 g marcipan
2 æg
50 g mel
1 Vanillestang
smør til formen

Sådan gør du:
Pisk smør og sukker luftigt.
Riv marcipanen på den grove side af et rivejern. Tilsæt marcipanen, og pisk det hele sammen.
Tilsæt æggene, ét ad gangen, under fortsat piskning.
Tilsæt mel.
Smør formen og fyld massen i.
(Du kan vælge muffinsforme eller en 20 cm springform)

Bag ved 175 grader i ca. 20-25 minutter, afhængigt af størrelsen. Kagen skal være lysebrun på toppen og ikke føles for våd.
Tag kagen ud af ovnen, og lad den køle en smule.
Tag den ud af formen, og lad dem køle helt af på rist.

Vi har pyntet den med en klassisk chokoladeglasur.

Hvis du gerne vil gøre noget mere specielt med kagen du tage:
200 gr. Rabarber
50 gr. Rørsukker
lige vende rabarberen med sukker og fylde den i dejen inden du bager den. Pynt med flormelis eller hvid glasur.
~ Thomas

Ingen kommentarer:

Tilføj en kommentar