torsdag den 20. februar 2014

House of Night - P.C. og Kristin Cast

House of Night-Series

Bøgerne handler om Zoey Redbird der bliver mærket som vampyr og nu skal indtage sin plads som elev i Nattens Hus. Det vil sige, at hun er ved at gennemgå forvandlingen til vampyr, hvis hendes krop kan klare det. Hun flytter ind på Nattens Hus' kollegie, der ligger sammen med skolen, og her skal hun lære at begå sig som den nye pige på skolen, som elev og lære hvad det vil sige, at være vampyr.

Zoey får hurtigt nogle rigtigt gode venner, der alle er utroligt loyale overfor hende.
Der er en del udfordringer i Zoeys liv, ikke kun har hun en meget kristen fundamentalistisk stedfar, der kæmper med næb og klør mod Nattens Hus, hun har også en meget ihærdig ex-kæreste uden for skolen, der gør alt for at mødes med hende.

Skolens leder Neferet starter med at være Zoeys mentor, men de bliver hurtigt fjender.

Vampyrernes Gudinde hedder Nyx. Hun kan komme i kontakt med Zoey ved hjælp af drømme eller syn.

Neferet begynder meget snart at frasige sig Gudinden Nyx, og begynder at arbejde sig hen efter selv at blive en udødelig Gudinde. Neferet har valgt Kalona som sin elsker og mand - Kalone er Nyx' faldne kriger, som blev fanget nede i jorden i flere tusind år, af selv samme indianerstamme som Zoey og hendes bedstemor er efterkommere af.
Neferet vælger at hjælpe ham fri og nu vil han hævne sig på de kvinder der spærrede ham inde. Men ikke kun kvinderne der spærrede ham inde, men hele verden!

Zoey må gøre hvad der skal til for at stoppe dem og redde verden!

Serien er hovedsageligt skrevet til unge mennesker. Sproget er meget ungdommeligt og til tider lige over grænsen til det overdrevne teenager jargon.
Historien er dog interessant og når man først er startet, er det meget svært at lægge bogen fra sig. Historien gør en hele tiden interesseret i, hvad der sker i den næste bog. 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar