fredag den 11. april 2014

Divergent - Filmanmeldelse

Endelig, Endelig var vi inde og se Divergent filmen. Det har også været meget længe ventet.
I flere måneder har jeg hørt for, at "det er jo bare endnu en ny tøsefilm", og jeg er ked af at sige det venner, det er bestemt ikke en tøsefilm.

Filmen er fyldt med action, vold, skyderier, mord, selvmord og had. Men filmen er også så meget andet. Ja, der er en skøn kærlighedshistorie også, der er kærlighed til familie, venskaber, frygt og filmen sætter mange tanker igang.

  • Hvordan ville du reagere, hvis du stod i en situation, hvor du skulle vælge mellem dig selv eller din familie?
  • Hvordan ville du håndtere det du frygter mest?
  • Hvad ville du gøre, hvis du endte i denne verden, hvor alt du kendte blev vendt på hovedet?
  • Hvem kunne du stole på???
Filmen omkring Tris og hvordan hendes verden ændrer sig på grund af hendes valg. Hun vil ikke kun være sat i en bås, hun være et helt mennesker. Men på grund af den måde hendes verden er opdelt, så skal hun vælge. Hvem vil hun være resten af sit liv og hvordan vil hun leve? Vælger hun sin familie eller sig selv?
Hun møder en ny verden, nye venner, kærlighed, vold, mistro, men mest af alt, selv om hun må holde sin virkelige holdning gemt fra alle, så finder hun sig selv.

Filmen er for mig meget tidssvarende. Verden er indhyllet i så meget krig, frygt, misforståelser, had og alle lytter ikke til hinanden, også i vores normale lille hverdag.
Det er så nemt, at begynde at tale grimt om hinanden, mobning og vold er en del af vores hverdag i dag og det er så trist.
Jeg siger så tit til mennesker, prøv at se forbi alt det had og ligegyldige problematikker og se udfordringen fra den anden persons side. Lad være med at slå alle personers holdninger over en kam og lad for gud skyld være med at begynde at hade andre mennesker.
Vi har alle vores egne holdninger. Det kan være om alt. Stil, levemåder, musik, politiske holdninger, religiøse overbevisninger og meget andet, men kom nu ud over din egen næsetip og se verden som det den er.

Vi er alle modige, intelligente, kærlige, ærlige, arbejdsomme individer og hvor verden et smukt sted på grund af det.

Denne film sætter mange tanker igang og det er nogle dejlige timer med tilbringer i selskab med Four og Tris og alle faktionerne.

Gå en tur i biografen, se filmen og fortæl mig hvad dine tanker er.

Rigtig god fornøjelse.

~ Rikke

Ingen kommentarer:

Send en kommentar