onsdag den 9. april 2014

Mormor Franskbrød

Mormorbrød (2 stk)


  • 2 dl mælk
  • 2 dl vand
  • 2 æg
  • 50 gr. sukker
  • 15 gr. salt
  • 30-50 g gær (eller 1 brev tørgær, som blandes i melet)
  • 800 g hvedemel
  • 50 g blødt smør
 
Lun mælk og vand . Tjek at det ikke er for varmt til at opløse gæren heri max 35 grader.

Opløs gæren i blandingen og tilsæt æg, sukker og salt.

Rør melet i lidt ad gangen til du har en glat dej.

Tilsæt smørret og ælt godt til dejen er smidig.
Det tager lang tid, så jeg brugte vores køkkenmaskine, først lav hastighed og så knald på i små 10 min.

Stil dejen til hævning et lunt sted i 1 times tid.
 
Form to franskbrød af dejen, giv dem et par skrå snit, og lad dem efterhæve med et viskestykke over i 30-40 minutter.

Varm imens ovnen op til 200 grader  og bag brødene i 20 minutter.
Tjek ved at banke i bunden, lyder det hult så er det færdig.

Afkøle på en rist.

Spis med MASSER af smør.

Ingen kommentarer:

Tilføj en kommentar