Blomsterberg
Ingredienser:
-
40g pistaciekerner, usaltede
-
100g mandler
-
300g sukker
-
60g vand
-
100g glukose
-
100g honning
-
50g æggehvider
-
Lidt flormelis
Kog mandlerne kort og vandet hældes fra. Mandelhinderne "smuttes" af. Rist de nu afhindede mandler og pistaciekerner i ovnen ved 150 grader i ca. 5 minutter. Afkøl nødderne helt.
Kog sukker, vand og glukose op i en kasserolle. Kom koldt vand i en skål og vask kasserollens sider ned med en ren penslen der er dyppet i det koldt vand. Dette gøres for at undgå sukkeret krystalliserer, der senere vil ødelægge karamellen. I hele forløbet "vaskes ned" 5 -6 gange, ikke mere.
Kog karamellen til den er 140 grader, brug et termometer. Tilsæt honningen og kog vider til karamellen rammer præcis 148 grader.
Piske imens æggehviderne til en let marengs med en røremaskine.
Hæld den stadig varme sukkerlage i marengsen lidt ad gangen, mens der piskes. Forsæt med at piske til massen kun er lun.
Skrab massen ud på en bagemåtte og "ælt" de ristede nødder ind i massen.
Kom straks massen op i en beholder ca. 18 X 18 centimeter, der er foret med bagepapir på både bund og sider.
Lad den franske nougat afkøle ved stuetemperatur, gerne til næste dag.
Befri nougaten fra bagepapiret og drys med flormelis. Udskær nougaten med en skarp kniv.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar