søndag den 20. april 2014

Fransk Nougat

Blomsterberg


En lækker sød nougat med pistacienødder og mandler. Et godt alternativ til den traditionelle slikskål.
Ingredienser:
  • 40g pistaciekerner, usaltede
  • 100g mandler
  • 300g sukker
  • 60g vand
  • 100g  glukose
  • 100g honning
  • 50g  æggehvider
  • Lidt flormelis
Fremgangsmåde:
Kog mandlerne  kort og vandet hældes fra. Mandelhinderne "smuttes" af. Rist de nu afhindede mandler og pistaciekerner  i ovnen ved 150 grader i ca. 5 minutter. Afkøl nødderne  helt.

Kog sukker, vand og glukose  op i en kasserolle. Kom koldt vand i en skål og vask kasserollens sider ned med en ren penslen der er dyppet i det koldt vand. Dette gøres for at undgå sukkeret krystalliserer, der senere vil ødelægge karamellen. I hele forløbet "vaskes ned" 5 -6  gange, ikke mere.
Kog karamellen til den er 140 grader, brug et termometer. Tilsæt honningen og kog vider til karamellen rammer præcis 148 grader.

Piske imens æggehviderne  til en let marengs med en røremaskine.

Hæld den stadig varme sukkerlage  i marengsen lidt ad gangen, mens der piskes. Forsæt med at piske til massen kun er lun.

Skrab massen ud på en bagemåtte og "ælt" de ristede nødder ind i massen.

Kom straks massen op i en beholder ca. 18 X 18 centimeter, der er foret med  bagepapir på både bund og sider.

Lad den franske nougat afkøle ved stuetemperatur, gerne til næste dag.

Befri nougaten fra bagepapiret og drys med flormelis. Udskær nougaten med en skarp kniv.

Ingen kommentarer:

Tilføj en kommentar