fredag den 16. maj 2014

Hvorfor?

Håber I bærer over med mig. Denne lille notits bliver nok lidt anderledes end normalt. Sådan er det nogle gange, når man har for meget i hovedet og trænger til at stille nogle spørgsmål her i livet.

Jeg har et liv, hvor jeg kommer i kontakt med rigtig mange mennesker og har dybt nede i min kerne et gen, der på ingen måde kan forstå forskelsbehandling. Jeg har rigtig svært ved at forstå, hvordan mennesker, ved deres fulde fem, kan finde på, at ville sætte mærkater på andre og ikke har et åbent sind for forskelligheder.

Jeg har aldrig forstået problematikken, hvorfor mennesker fra andre lande skulle være anderledes end mig. Ja, de har en anden kultur, tro og udseende. Men har vi ikke alle det? Selv om jeg kommer fra lille Danmark, så er vi jo også alle anderledes, har forskellig trosretninger og udseende. Men derfor forskelsbehandler jeg ikke dem.

Oven i det, så har jeg ingen forståelse for, hvorfor mennesker med andre seksuelle præferencer end jeg skulle forskelsbehandles. Jeg kunne da aldrig finde på, at se anderledes på en person, fordi de elsker en af samme køn, fordi de kan forelske sig i en person fra begge køn, fordi de er tvekønnede eller noget helt fjerde. Vi er alle mennesker og kan ikke ændre hvem vi er eller hvem vi forelsker os i. Hvorfor skulle vi ikke alle få lov til at bo sammen med dem vi elsker, få børn, blive gift, arve, dele alt vi ejer, hvis vi vælger det?

Hvorfor bedømmer vi hinanden på udseende i stedet for personlighed?
Hvorfor smiler mennesker ikke til hinanden og viser hinanden den åbenhed og tiltro til det anstændige der er i os alle?
Hvorfor har mange en indædt mistro til person, som de ikke kan tale med? Hvorfor skal sprog forhindre os i, at lære hinanden at kende? Børn er så gode til at finde venner, når man rejser, da de bare bruger fakter og viser hinanden, hvad de gerne vil. Og alle bliver venner og leger sammen. Det burde vi andre også kunne.

Hvorfor skal vi bedømme mennesker der er vegetarer, veganere eller andet, som underlige mennesker? Jeg vil da være lige så ked af det, hvis jeg blev vurderet som menneske på, hvad jeg spiser og her er vi igen inde på, hvorfor skal vi hele tiden bedømmes ud fra vores følelser og overbevisninger? Hvorfor kan vi ikke bare acceptere andre som dem de er?

Jeg har den seneste tid gået og observeret andre mennesker og undret mig over deres udtalelser. Jeg sidder nu og overvejer, om dette indlæg også er fordømmende, men jeg vil nærmere vurdere det som et udbrud, der kommer fra en dyb foruroliget følelser af, hvor verden er på vej hen.

Hvorfor kan mennesker ikke bare være åbne og omfavne den forskellighed der er? Verden er smuk, største delen af mennesker har et kæmpe hjerte og vi vil i bund og grund alle det samme. At leve sammen i fred og fordragelighed, acceptens og har behov for, at vi passer på hinanden, vores børn, dyr og jorden.


Ingen kommentarer:

Send en kommentar