Fordi jeg er så super sød, så deler jeg nu min familieopskrift. Kagen i dag blev lavet med rabarber, men er også fortrinlig med madæbler og helt nye (lidt syrlige) Clara Friis pærer.
Opskrift:
250 gr. Smør
250 gr. Sukker
250 gr. Mel
4 stk. Æg
2 tsk. Bagepulver
2 tsk. Vanillesukker eller korn fra 1 stang vanille
500 gr. Frugt
Æg, vanillesukker og sukker piskes sammen og smøren smeltes.
Mel og bagepulver blandes sammen.
Derefter blander du alle ingredienserne sammen til en tyk cremet dej.
Skær frugten i 2 cm stykker (1 cm. både, hvis det er æbler/pærer)
Stik alt frugten ned i dejen. Du må ikke blive forskrækket over hvor meget frugt der skal i, frugten falder meget sammen under bagning, så det er den perfekte mængde.
Dejen skal være meget tyk, da frugten afgiver meget væske.
Sæt kagen på nederste rille i ovnen ved 160 grader ca. 50min.
Prik i den for at se om den er færdig. (Den er færdig, hvis der ikke hænger noget dej på pinden, når den kommer op af dejen.
Vær opmærksom på at bagetiden kan variere alt efter ovn
model.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar