søndag den 2. marts 2014

Fastelavnsboller

Så har vi endelig igen fastelavn og vi har derfor en god undskyldning for at kunne lave en stor portion fastelavnsboller.
Hvis I har børn som mig, som ikke kan lide creme og marmelade i bollerne, så må man jo være kreativ.

Opskrift:

Boller til 8 - 16 stk.

Dej
  • 1 dl mælk
  • 50 g gær
  • 125 g blødt smør
  • 1 æg
  • 4 spsk sukker
  • 375 g hvedemel (ca. 6¼ dl) 
Ideer til fyld

Marcipanremonce
  • 75 g smør
  • 75 g sukker
  • 75 g Marcipan
Jeg kan også finde på, at lægge et stykke nougat i eller et stort stykke mørkt chokolade eller Pistaciemarcipan.
  
Glasur
  • 100 g flormelis (ca. 2 dl) (Du kan tage lidt glasur fra og tilsætte noget kakaopulver)
  • 1 spsk vandeller frugt farve 
Bagetid: Ca. 10 min. ved 225°.

Dej: Lun mælken i en gryde, til den er lillefingervarm. Hæld den i en skål og rør gæren ud heri. Tilsæt de øvrige ingredienser (hold lidt mel tilbage). Slå dejen godt sammen. Dæk skålen med fx et låg og stil dejen til hævning et lunt sted i ca. 1 time.

Remonce: Rør smør, sukker og marcipan sammen til en remonce. 

Tag dejen ud på et meldrysset bord og ælt den godt igennem. Tilsæt evt. resten af melet. 
Rul dejen ud til en firkantet plade (ca. 40 x 40 cm). 
Skær dejpladen igennem 3 gange på hver led, så der bliver 16 firkanter (ca. 10 x 10 cm). 
Læg ca. 1 spsk remonce på hver firkant. 
Saml dejen om fyldet til små "pakker". Klem sammenføjningerne godt sammen så remoncen ikke kan løbe ud. 
Form "pakkerne" til boller og stil dem med sammenføjningerne nedad på plader med bagepapir. Lad bollerne efterhæve tildækket i ca. 45 min. 

Bag bollerne midt i ovnen og lad dem køle af. 

Glasur: Rør flormelis og vand sammen og fordel glasuren på bollerne.

God fornøjelse. 
*Thomas

Ingen kommentarer:

Tilføj en kommentar