tirsdag den 25. marts 2014

Kartoffel Pizza

 
For en pige som mig, der ikke normalt spiser pizza og ikke bryder sig om ost, så er Thomas´ kartoffelpizza gudeskøn.
Selv Julie, der elsker smeltet ost, elsker denne pizza.
 
Den er nem og hurtig at lave.
 
Opskriften nedenfor er kun på fyldet og tilberedningstid, da alle har deres egen ide om, hvordan pizzabunde skal smage og være.
 
Opskrift:
  • Pizzadej

  • 1 stor kartoffel
  • 2 spsk. Creme Fraiche
  • 1 fed Hvidløg
  • Salt
  • Cayennepeber
  • Olie
Sådan gør du:
  • Bland Creme Fraiche, salt, cayenne og knust hvidløg sammen.
    Lad det stå og trække i ca. 15 min.
  •  
  • Skær kartoflerne i meget meget tynde skiver, har taler vi max. 0,2 mm. og læg dem i en skål med vand i ca. 15. min., så du kan trække noget af stivelsen ud.
Rul dejen ud til en tykkelse af ca. 0,4 m.m. (Størrelse ca. som en normal spisetallerken)

Smør Creme Fraiche blandingen på i et jævnt lag, dog ikke for meget.

Fordel kartoffelskiverne på dejen og drys let med lidt salt og lidt olie. Jeg bruger gerne rapsolie, da det er neutralt.
 
Bag pizzaen i en 240-250 gr. varmluftsovn med undervarme til kartoflerne er let gyldne.
 
Du kan spise pizzaen med lufttørret røget skinke og salat. Hvis du mangler lidt kød til :)
Du kan også lægge ost under kartoflerne, oven på creme fraichen, hvis du ikke kan undværre osten på din pizza.
 
Velbekomme!
~Rikke
 
 

Ingen kommentarer:

Tilføj en kommentar