torsdag den 6. marts 2014

The Mortal Instruments

The Mortal Instruments er en serie bøger skrevet af Cassandra Clare

Efter en dag på biblioteket, hvor jeg som så ofte havde lidt svært ved at finde en bog jeg gad læse, (bibliotekets afdeling med engelske bøger er ofte meget kedelig) fandt jeg frem til denne serie bøger.
Jeg fik lånt den første bog 'City of Bones' med mig hjem og tænkte ja, forordet ser spændende ud, hvorfor ikke prøve at læse den. 


Bogen overraskede mig fra første afsnit. Jeg elskede skrive stilen og hvor hurtigt jeg kom til at forelske mig i personerne. 
Måden som Cassandra fortæller om Clary, Simon, Jace, Isabelle, Alec og deres familier, kærester og venner trækker dig ind i en fantasifuld verden, som jeg havde enormt svært ved at trække mig væk fra igen. 
Det er længe siden, at jeg har haft bøger i huset, hvor jeg næsten ville undvære mad, drikke og personlig kontakt, for bare ikke kunne få tid til at læse. De fleste mødre vil forstå hvad jeg mener, når jeg skriver dette. 

Historien handler om den lille familie Clary (Clarissa) og hendes mor Jocelyn, Jocelyns gode ven Luke og Clarys ven Simon. 
Clary og hendes mor, der er kunstmaler, bor sammen i en lille lejlighed i New York. De tilbringer en del tid sammen med Luke, som har været Clarys mors ven stort set hele hendes liv. Luke ejer en lille boghandel og de tager ofte på ferier med ham til hans sommerhus uden for byen. 
Simon, Clarys bedste ven, som hun har kendt siden hun var helt lille og som hun ser som en bror tilbringer meget tid sammen med Clary. De går på cafeer, hører musik, tilbringer tid sammen med Simons venner, som han også har et band sammen med. Clary er en tegner, hun elsker at tegne og er meget dygtig. Ofte tegner hun dog mønstre og tegn, som hun ofte undrer sig over, hvordan hun kommer på.

En dag, hvor Clary er sammen med Simon på en danseklub, ser hun 3 unge personer slå en ung mand ihjel, midt på dansegulvet, ingen andre end hende har registreret at det er sket. Hun er meget fortvivlet og rystet over, at ingen af de andre personer i klubben har set hændelsen.

Dagen efter, mens Simon og Clary er på deres stamcafe, opsøger en af de fyre, som slog den unge mand ihjel i klubben hende. Hun mødes med ham i gyden bag ved og finder ud af, at han hedder Jace. 
Mens de taler sammen i gyden, ringer hendes mor til hende, Clary kan høre, at hendes mor er meget bange og i baggrunden kan hun høre mænd råbe og ting blive smadret. Hendes mor siger til hende, at hun ikke må komme hjem og at hun skal gemme sig. 
Clary løber sammen med Jace hjem til hendes lejlighed, hvor hendes mor er væk og lejligheden fuldkommen smadret. Clary bliver her angrebet af et meget skræmmende monster, som hun gør alt hvad hun kan for at myrde, men som endeligt bliver dræbt af Jace. 

Jace er Shadowhunter.  

Shadowhunters er en hemmelighed race af væsener, som er mennesker født med engleblod i sig. De er de udpegede krigere på Jorden, de udpeges specifikt til at beskytte jorden og Shadow world imod dæmoner. De har kæmpet mod de dæmoniske kræfter i et tusind år. De har skabet deres egen kultur og civilisation i det menneskelige samfund. Deres mandat er at holde fred i Shadow World og holde det skjult fra verden og samtidig beskytte indbyggerne i begge verdener.

På trods af deres herkomst er Shadowhunters dødelige, og derfor sårbar over for alderdom og død, men deres engleblod giver dem med særlige evner, som tillader dem at opnå specielle evner og kræfter, ofte ved hjælp af runer, som de tatoverer på deres krop. 


Igennem bogen og alle de andre bøger i serien kæmper Jace, Clary og deres familier og venner imod dæmonerne og den største fjende Valentine Morgenstern, som er ude efter den hellige gral, som han vil bruge til at skabe en ny Shadowhunter race. 

Historien er en skøn mix af den ultimative kærligheds og spændingsroman. 
Jeg kan love, at man både vil få hjertebanken af kærlighedshistorien, der kommer til at blomstre mellem Jace og Clary og man kommer til at græde et par tårer pga. de hjerteskærende sørgelige øjeblikke, som netop giver de spændingsmomenter som bøgerne helt sikkert giver. 

Jeg vil gerne råde jer alle til at gribe bøgerne og læse dem. Og når I har det, kan I se den første film, som kom ud sidste år. 
Jeg glæder mig som et lille barn til at Cassandra udgiver flere bøger i serien og til at se flere film, med disse skønne karakterer. 

God fornøjelse!
~ Rikke

Ingen kommentarer:

Send en kommentar